Origine is Atrota in Terni (I) Umbria Chef Maurizio Serva

Posted by on 8 Luglio 2020

Origine means “go back to simple and well done things”. The restaurant is led by Maurizio Serva, who designed the menu and controls its correct execution, entrusted to Enzo Cerroni, and by Amedeo Serva, who took care of setting up the wine list. Origine is a bistro that does not propose itself as a pretentious

Origine means “go back to simple and well done things”. The restaurant is led by Maurizio Serva, who designed the menu and controls its correct execution, entrusted to Enzo Cerroni,
and by Amedeo Serva, who took care of setting up the wine list. Origine is a bistro that does not propose itself as a pretentious place from an economic point of view, rather it offers the possibility for everyone to access, even for young people. The approach to the kitchen is streamlined, with simple, immediate and concentrated dishes that show study, research and attention in the choice of raw materials. The brigade was designed in the same way, with a young but well-prepared staff that transmits informality and safety, an agile and easy-to-consult wine list, divided into categories that provide the customer with a different interpretation compared to the classic “geographical”; organization of the labels.

The goal is to become one of the best restaurants in town, for any occasion.
Closing day: Sunday, open only in the evening
Places available: 40
Wine labels: 100
Sommelier: Alessio Avena, wine list edited by Amedeo Serva
Owners: Maurizio and Amedeo Serva, Enzo Cerroni
Cook: Chef Maurizio Serva, resident Enzo Cerroni
Average price of a meal consisting of appetizer, first course, main course and dessert, excluding wines: € 45

Origine: un ritorno alle cose semplici e ben fatte. Il ristorante è seguito da Maurizio Serva, che ne ha ideato il menu e ne controlla la corretta esecuzione, affidata a Enzo Cerroni, e da
Amedeo Serva, che si è occupato dell’impostazione della sala e della carta dei vini. Origine è un bistrot che non si propone come locale pretenzioso dal punto di vista economico, anzi offre la possibilità a tutti di accesso, anche ai più giovani. L’approccio alla cucina è snello, con piatti semplici, immediati e concentrati ma che lasciano trasparire studio, ricerca e attenzione nella scelta delle materie prime. Allo stesso modo è stata progettata la sala, con uno staff giovane ma preparato che trasmetta informalità e sicurezza, una carta dei vini agile e di facile consultazione, divisa in categorie che forniscano al cliente una diversa chiave di lettura rispetto alla classica organizzazione “geografica” delle etichette.
L’obiettivo è quello di costituire uno dei punti di riferimento della ristorazione cittadina, per qualsiasi occasione.

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